Tid til varieret kost
På Efterskolen Lindenborg har vi en mission om at lave sund og varieret mad, og det er vigtigt for os, at maden er helt i top. Vores mad er primært produceret af lokale økologiske råvarer, og vi har et tæt samarbejde med lokale leverandører.
I køkkenet vil vi gerne lære vores elever at passe godt på deres kroppe og vores jord. Derfor fylder grøntsager meget, og igennem skoleåret præsenteres eleverne for meget forskellig mad.

Alle Elever kommer til at afprøve evner i køkkenet
I løbet af et skoleår er hver elev, sammen med seks-syv andre, med i køkkenet ca. to gange af en uges varighed. Eleverne er med til at planlægge måltiderne, producere maden, klare opvasken og tage rengøringen. Eleverne på et køkkenhold er alle i køkkenet kl. 8-11.30, og skiftes til enten at være med igen kl. 12-14 eller om aftenen efter aftensmaden.
Eleverne har medindflydelse på, hvad vi skal spise, den uge de er i køkkenet. Rammen er, at det skal være ”sundt, i sæson og lækkert”. Tiden i køkkenet skal lære eleverne om sund og bæredygtig mad, være studiejob-forberedende samt et hyggeligt afbræk i hverdagen. I køkkenet hører vi meget musik, får mange smagsprøver og er sammen på en anden måde end i den øvrige undervisning.


Marken
Fra maj til december får vi størstedelen af vores grøntsager fra det lokale landbrug Godis Grønt – i daglig tale kaldet Marken. Godis Grønt leverer også grøntsager til bl.a. restaurant Noma. Det betyder at vi får de lækreste, sundeste, mest friske og smagfulde grøntsager, man kan forestille sig.
Det betyder også, at eleverne på skolen får serveret grøntsager, som de måske ikke er vant til hjemmefra: Tomater i mange farver, forskellige slags kål, spiselige blomster og alt derimellem. I løbet af året er eleverne ude at besøge marken et par gange – vi tager fx ud og plukker jordbær, og vi smager tomater i drivhuset.

Vi er en Efterskole med fokus på kost og sundhed
På Efterskolen Lindenborg serverer vi seks måltider om dagen. Vi tager naturligvis hensyn til elever, der har særlige kostmæssige behov, som fx hvis en elev dyrker idræt på højt niveau, har allergier, har valgt at leve vegetarisk, vegansk eller efter religiøse kostregler.
- Morgenmad
Typisk serveres der friskbagte boller, ost og syltetøj, havregrød, yoghurt, cornflakes, mysli, havregryn, mælk, plantedrik, the og kaffe. - Formiddagsmad: Servering af boller og frugt
Består næsten altid af en friskbagt surdejsbolle og et stykke frugt. - Middagsmad: En varm ret
Dagens varme måltid varierer meget i løbet af ugen. Typisk vil der være en dag med fisk, en dag med kylling, to vegetariske dage og en dag med svin eller oksekød. Menuen kan fx være boller i karry med salat, fiskefrikadeller med kartoffelbåde, remoulade og råkost eller mexicansk burrito med bønner. - Eftermiddagskaffe: Servering af brød/frugt, samt te og kaffe
Et sundt mellemmåltid kan fx være skyr med mysli, smoothie og knækbrød eller friskbagt brød og frugt. - Aftensmad
Som udgangspunkt er aftensmaden et koldt måltid. Det kan fx være rugbrød med forskelligt pålæg, bland-selv-pastasalat eller pitabrød med falafel. Nogle gange er der et lunt tilbehør som fx suppe, en lun frikadelle eller rester fra middagsmaden. - Natmad: Servering af brød/frugt
Dagens søde indslag. Det kan fx være kage, bløde boller eller hjemmelavede proteinbarer. Det er også altid adgang til havregryn, mælk, rugbrød og smør, så ingen risikerer at gå sultne i seng.