menu

Efterskolen Lindenborg

Borrevejlevej 26,

4000 Roskilde


kontoret@efterskolen.dk

+45 4912 1040

Værdier

Efterskolen Lindenborg er en kristen musik- og idrætsefterskole med vores værdier i fokus. Her er tid til DIG, tid til HINANDEN og tid til DET, DER ER STØRRE.

På Efterskolen Lindenborg skal man ikke tro noget bestemt for at blive elev, men du kan forvente at møde medarbejdere og elever, for hvem kristentro er det livsgrundlag, der giver formål og retning i livet.

 

Vi møder ekstremt mange forskellige mennesker på skolen, og vi opererer i ekstremt mange forskellige kontekster.

Alting har en tid,

En tid til at fødes, en tid til at dø.

En tid til at græde, en tid til at le.

En tid til at omfavne, en tid til ikke at omfavne.

En tid til at elske, en tid til at hade.

(Uddrag fra prædikernes bog, kapital 3)

 

Dette vers er meget rammende for, hvad vi og vores elever kommer til at møde. Præcis som livet nu engang er, med op og nedture, hvor vi følges ad i svære og lyse stunder. Et efterskoleophold på godt og ondt.

Tid til DIG, Tid til HINANDEN og Tid til DET, DER ER STØRRE, er grundlæggende og iboende værdier i mennesket. Et menneskesyn, der anerkender det enkelte menneskes søgen efter det gode liv. En retningssans, et indre kompas for vores prioriteringer - et bud på hvordan vi behandler hinanden.

Værdier

  • Tid til DIG:

    • Du er værdifuld, ene og alene fordi du er til. Med tid til nærvær og personlige samtaler, skaber vi i fællesskab de bedste forudsætninger for din personlige og faglige udvikling.

  • Tid til HINANDEN:

    • Vi er gensidigt afhængige af hinanden. I samspillet mellem dig, dine kammerater og skolens medarbejdere vil du opdage dit eget og andres potentiale og finde værdi i at tage ansvar for verden omkring dig.

  • Tid til DET, DER ER STØRRE:

    • Vi giver plads til tro og refleksion over de store spørgsmål i livet. Du vil møde en skole, der har et kristent livssyn med værdier, som kan give dig håb og retning i tilværelsen.

Læs mere om vores mad og sundhed Læs mere om roomies